Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Nieuw document over liturgie in het najaar

Nieuw document over liturgie in het najaar
VATICAANSTAD (RKnieuws.net, Kerknet, ACI) - Het Vaticaan publiceert in oktober of november een nieuw document met richtlijnen over de liturgie. Dat meldt het persagentschap ACI.


Paus Johannes Paulus II heeft in zijn recente encycliek over de eucharistie, "Ecclesia de Eucharistia", al de publicatie van dit document aangekondigd. Het document zal duidelijke kerkjuridische normen opleggen over het verloop van de liturgie. Volgens ACI wil men zo enkele misstanden tegengaan en vooral beletten dat priesters de liturgie al te zeer naar eigen goeddunken aanpassen.

Verantwoordelijken van het Vaticaan hebben er de voorbije maanden al herhaaldelijk op gewezen dat de liturgische richtlijnen moeten gerespecteerd worden en dat priesters de eucharistie niet zomaar kunnen aanpassen of daarmee experimenten kunnen uitvoeren.

Tegenstanders vrezen echter dat het document een halt zal toeroepen aan de liturgische vernieuwing die in verscheidene landen op gang gekomen is en de klok zal proberen terug te draaien. (tb)


 
 

 

Rorate Zoeken