Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Voor het eerst imam in Belgisch parlement

Voor het eerst imam in Belgisch parlement
BRUSSEL (RKnieuws.net) - Maandag deed voor het eerst een imam, een islamitische geestelijke, zijn intrede in het Begische parlement. Hij volgt Freya Van de Bossche op die minister werd.
Cernal Cavdarli (37) is van Turkse origine. De man is voorzitter van het Turks Cultureel Centrum in Gent en werkt sinds 1988 als leraar islamitische godsdienst, cultuur en geschiedenis.

Cavdarli´s grote voorbeeld is priester Daens die hij via de film leerde kennen. "Daens bracht wantoestanden aan het licht, verplichtte zowel overheid als bevolking de problemen niet langer te negeren". (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken