Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Grieks-Orthodoxe aartsbisschop bezoekt Jeruzalem

Grieks-Orthodoxe aartsbisschop bezoekt Jeruzalem
ROME (KerkNet/RadVat) - De Grieks-orthodoxe aartsbisschop Christodoulos start vanaf vandaag zijn bezoek aan Jeruzalem. Hij zal er de Grieks-orthodoxe patriarch Ireneus ontmoeten, maar noemt zijn visite tegelijk ook een blijk van solidariteit.
Gevraagd naar zijn visie op het Israëlitisch-Palestijnse conflict waarschuwde hij voor een al te eenvoudige benadering ervan en onderstreepte hij dat er aan beide kanten schuldigen en onschuldigen zijn. De relaties met Israël zijn momenteel niet zo goed en dat heeft alles te maken met het feit dat de huidige Grieks-orthodoxe patriarch van Jeruzalem ondanks het Israëlisch protest uiteindelijk toch verkozen is geworden. Patriarch Ireneus was een van de vele kandidaten die volgens Israël te pro-Palestijns was.

Bron: Kerknet Vlaanderen
 
 

 

Rorate Zoeken